Envisa Grannen.

Nu på morgonkvisten hade jag besök av grannen som var lite nyfiken på min pelletskamin. Han gick där och tittade på den i olika vinklar och lyfte på lock och öppna o titta in i brännkammaren.

Han tyckte den var fint gjord och visst var den effektiv alltid för framifrån kunde han inte stå för länge innan han brände sig. MEN

Det blir ju inte ligga billigt som med ved sa han, nä det har du rätt i sa ja om du har egen skog eller får löpa de på rot. Men skall du köpa de klart så är det faktiskt billigare med pellets och en sådan kamin ja har sa ja. Och ja har faktiskt räknat på det. Efter lite ordväxling höll han faktiskt med om detta, men nu hade denna granne egen skog så det var billigaste alt.

Visst hade det varit kul att hugga sin egen ved men då skulle de se ut som bilden här, men tusan inte annars för då eldar ja hällre med pellets och har alltid varmt hemma.


Up and running.

Jag har en Kiruna äntligen installerad o klar i vårat hus.

I går fick ja klartecken att starta min pelletskamin från vår sotare. Ja fyllde på med 1 säck pellets och tryckte in start knappen.

Det tog ca 2 min sen började det att brinna i kaminen. Riktigt imponerad hur snabbt den tände och startade. Rummet jag har kaminen i är på ca 45kvm och där var det 18 grader.

Redan efter 20 min hade jag 20 grader och kaminen gick på högvarv.

1 tim senare var ja tvungen att skruva ner termostaten på kaminen för då hade ja 26 i rummet, och i övriga huset så låg det på ca 22gr. Skall lägga till att vi brukar hålla 20 i hela huset för de är inte roligt att se elräkningen annars.

Nu 1 dygn kan ja berätta att vi har haft mellan 22-23 hela dygnet och det är kaminens förtjänst då ja slog i från samtliga element i går när ja starta den. Och på 1 dygn har ja förbrukat ca 16 kg pellets alltså 1 liten säck.

Nåde den som vågar röra min guldklimp till kamin, för så bra som den visat detta dygn trodde jag aldrig den skulle vara.

Till helgen skall ja ställa in lite olika värde i kaminen för att se om man kan få ut mer av varje bit pellets den matar in. För det var ju denna funktion ja fastnade för med Norrlandsimportens reklam.

Nu värmer ja upp en kåk på 150kvm enbart med kiruna spisen från Norrlandsimporten och det trodde jag faktiskt inte att den skulle värma hela kåken bara så där.

Varmt o Gott billigt o bra.


Sotaren var förbi.

Då har sotaren varit förbi och inspekterat kanalen jag skall ansluta min pelletskamin till. Allt frid o fröjd och bara att ansluta.

Han passade även på att kika på kaminen då han var nyfiken på den.

Han var mycket imponerad av kaminen då den var otroligt välbyggd. Han hade läst om denna kamin och kunde inte förstå hur Norrlandsimporten kunde ligga nästan halva priset än sina andra konkurrenter. För kvaliteten var den samma.

Så fort jag är ledig så skall den kopplas in och då får vi se om den levererar.


RSS 2.0